Apple Onafhankelijke Reparatieprovider

Reparatie van alle merken

Uitgebreide analyses

24 maanden garantie

NIEUWS

iPhone 7 geen geluid

22/03/2024

Wat zeg-gie?” Een defecte iPhone-microfoon kan ervoor zorgen dat je slecht verstaanbaar bent. Vervelend voor je gesprekspartner, maar nog vervelender voor jou. Reparateurs krijgen de laatste tijd steeds vaker zulk soort klachten van iPhone 7 (plus)-gebruikers. Dit pas ontdekte probleem uit zich vaak bij iPhones die al een jaar of langer in gebruik zijn. Hier gaan we uitleggen hoe je zelf een diagnose kunt stellen en geven wij een oplossing.

 

Een loslatende audiochip

De problemen met de microfoon van de iPhone 7 en de iPhone 7 Plus worden in de Verenigde Staten al ‘loop disease’ genoemd. Jessa Jones, eigenaar van de iPad Rehab in New York noemt het zelfs een epidemie. Een niet werkende microfoon is op zich natuurlijk al vervelend genoeg, maar sommige gebruikers ervaren ook grotere problemen. Zo kan de iPhone helemaal vastlopen of direct haperen bij het opstartscherm waarin je het Apple-logo ziet.

Om een probleem op te lossen moet je natuurlijk altijd terug naar de oorsprong van het probleem. Het probleem instaat in dit geval doordat de connectie van de audiochip loslaat of wordt verbroken. De audiochip zit op het moederbord, vlakbij je sim kaart.

 

Spot de 3 microfoons

Een ‘loop disease’ zelf oplossen wordt een lastig verhaal. Maar je kunt wel een vooronderzoekje doen. Op de iPhone 7 vind je namelijk 3 microfoons. Daardoor uit een probleem met de microfoon zich vaak op uiteenlopende manieren. Eerst maar eens alledrie de microfoons lokaliseren. Microfoon #1 vind je naast de camera aan de voorkant van je iPhone, #2 zit direct naast de camera aan de achterkant van je iPhone en microfoon #3 zit aan de onderkant van je toestel.

Proef op de som nemen 

Je kunt zelf ontdekken welke microfoon voor de problemen zorgt. Door een korte video te maken met de selfie camera van je iPhone ontdek je of het probleem door microfoon #1 is ontstaan.

En door het maken van een video met de achterkant camera ontdek je of het probleem door microfoon #2 is ontstaan. Klinkt het geluid van je video goed? Dan ligt het niet aan de microfoons aan de voor- en achterkant. 

Dit betekent niet dat je er automatisch van uit mag gaan dat het probleem bij microfoon 3 ligt. Ook dat moet je even testen. Hoe? Door je dictafoon te openen en daarmee een geluidsopname te maken. Klinkt deze schel of ver weg? Dan is microfoon 3 naar alle waarschijnlijkheid de boosdoener.

Is het niet mogelijk om met de dictafoon een opnamen te maken? De knop is grijs en niet in te drukken? Je kunt nu de conclusie trekken dat alle microfoons naar behoren werken maar dat de audio chip defect is.

Een andere manier om de audiochip te testen is het maken van een belletje. Is het niet mogelijk om de telefoon op luidspreker te zetten?

problemeen met audio iphone 7

bron: Motherboard

De knop is grijs net zoals op de afbeelding hierboven?

Dan moeten we helaas concluderen dat de chip defect is.

 

Reparatie van de microfoon

Ondervind jij problemen met de microfoon van je iPhone 7 of 7 Plus? Als je telefoon geen garantie meer heeft willen wij het probleem met alle liefde voor je verhelpen. Wij stellen het probleem vast en beginnen vervolgens met de reparatie. Valt het probleem niet te verhelpen? Dan krijg jij je telefoon uiteraard kosteloos terug.

 

Reparatie van de audio chip

Ondervind jij problemen aan de audiochip van je iPhone 7 of 7 Plus?  Geen nood, wij staan voor je klaar! ThePhoneLab kan als enige reparatie winkel in de randstad het probleem verhelpen binnen aanzienlijke tijd. De reparatie van de audiochip is wel een stukje gecompliceerder dan het vervangen van een microfoon. Hiervoor dient jouw iPhone te worden gesoldeerd onder een microscoop. De chip moet namelijk opnieuw worden vastgezet door onze soldeerspecialist. Neem voor een soldeer afspraak contact op met ons via Contact.

Een bezoek aan The Phone Lab brengen? Vind hier het dichtstbijzijnde filiaal:www.thephonelab.nl/locaties/

Meer nieuws