Apple Onafhankelijke Reparatieprovider

Reparatie van alle merken

Uitgebreide analyses

24 maanden garantie

NIEUWS

Waarom is er prijsverschil bij reparaties

05/03/2019

Het zal je vast weleens zijn opgevallen; waarom is er een groot prijsverschil voor een reparatie aan een telefoon? Dit heeft vooral te maken met de kwaliteit van de onderdelen. Origineel, imitatie of refurbished, het kan allemaal gebruikt worden en heeft invloed op de prijs.

Pas op met namaak, hierdoor kan een goedkopere reparatie uiteindelijk duurder uitvallen omdat een onderdeel opnieuw kapotgaat. De kwaliteit van deze imitatie-onderdelen kan niet gewaarborgd worden. Wij laten niets aan het toeval over en werken daarom alleen met de allerbeste originele onderdelen. Wij zijn zo zeker van onze zaak dat we je 12 maanden garantie geven op de onderdelen.

Batterijen

Een van de meest voorkomende reparaties is het vervangen van de accu. Een Lithium-ion batterij heeft een beperkte levensduur en dit merk je dan ook gauw. Is je telefoon snel alweer leeg en kon je er vroeger dagenlang mee? Dat gebeurt heel vaak, de opslagcapaciteit van je accu is afgenomen en waarschijnlijk aan vervanging toe.

Het vervangen van een oude batterij is binnen een kwartier gepiept en daarna zal je telefoon weer net zo lang mee gaan als toen je hem net nieuw had. Bovendien is het een vrij eenvoudig proces dat maar een paar tientjes kost. Een kleine prijs voor het terugkrijgen van je vrijheid omdat je niet langer telkens in de buurt van een stopcontact moet zijn toch?

Schermen

Touchscreens zijn behoorlijk kostbaar om te vervaardigen en ze gaan vrij vaak kapot. Zo’n reparatie is ook niet bepaald een goedkoop geintje. Toch is het ook belangrijk om erop te letten wat voor onderdelen er bij zo’n reparatie worden gebruikt. De markt wordt overspoeld met namaakproducten van mindere kwaliteit die inderdaad wel goedkoper zijn. Toch kan goedkoop duurkoop worden als later blijkt dat het scherm niet goed werkt of niet goed is bevestigd.

Bij ons kan je ervan uit gaan dat er originele schermen gebruikt worden die net zo goed en net zo sterk zijn als die van de fabrikant.

Bovendien heb je meestal nog een jaar garantie op ook. Helaas kunnen we deze garantie niet bij valschade geven, maar vaak wordt dit wel gedekt door je verzekeraar. Check je polisvoorwaarden om te zien of jouw kapotte scherm ook kosteloos vervangen kan worden.

Laadkabels

Opladers zijn er in vele vormen, materialen, kleuren en prijsklassen. Op veel plekken kun je voor slechts een paar euro een imitatiekabel kopen, wanneer je oppervlakkig kijkt zie je het verschil niet. Toch zal je het verschil gauw merken; een namaakkabel kan langzamer laden, niet herkend worden, sneller kapotgaan of soms zelfs voor onveilige situaties zorgen. Ook hier kan goedkoop dus duurkoop worden.

Setso biedt alleen de allerbeste oplaadapparatuur die is gecertificeerd door de fabrikanten. Deze kabels zijn – en blijven – van de hoogst mogelijk kwaliteit. Je betaalt er misschien iets meer voor, maar hij gaat ook veel langer mee!

Meer nieuws