Macbook en iMac reparatie service

Wij zijn snel, heel snel.
Wist je dat de gemiddelde reparatie slechts 20 minuten duurt?

Macbook en iMac reparatie

Supervervelend natuurlijk als jouw Macbook of iMac kapot of traag is. Setso lost alle problemen met het apparaat op. We hebben jarenlange ervaring in het sneller maken of repareren van iMac’s en Macbooks. Je kunt bij Setso ook terecht voor alle vragen en handige tips.

Setso repareert een kapot scherm, harde schijf, geheugen, slechte accu, toetsenbord en updates aan het besturingssysteem. Op elke reparatie krijg je standaard 12 maanden garantie. Zo weet je zeker dat het probleem daadwerkelijk verholpen is.

Een reparatie aan jouw Macbook of iMac hebben we meestal binnen een uur voltooid. We hebben een ruime voorraad onderdelen, waardoor jij weer heel snel kan beschikken over jouw Macbook of iMac. Voor de reparatie is het altijd verstandig even contact met ons op te nemen. Mocht het onderdeel niet op voorraad zijn, dan betellen we het onderdeel rechtstreeks, waardoor we de volgende werkdag de reparatie kunnen uitvoeren.

Mocht je niet zeker weten wat er aan de hand is met de Macbook of iMac dan onderzoeken we gratis het apparaat voor jou. Voordat we iets gaan verhelpen of repareren bellen we eerst de kosten door. Zo kun je zelf een keuze maken, voordat we de reparatie uitvoeren. Duidelijk, eenvoudig en transparant.

 

Meest voorkomende upgrades die wij uitvoeren aan een Macbook of iMac of reparatie

1. Harde schijf (HDD) vervangen voor een SSD schijf

Op de harde schijf in jouw Macbook of iMac staat het besturingssysteem, foto’s, video’s, programma’s en andere persoonlijke documenten. Indien jij een Macbook of iMac hebt van voor het jaar 2013, dan zit er een Harde schijf (HDD) in het apparaat. Het is verstandig deze schijf te vervangen voor een SSD-schijf.

De oude standaard HDD

Een HDD is een behuizing met daarin een schijf die op hoge snelheid rondjes draait. Dit gebeurt op 5400 of 7200 rotaties per minuut. Een lees- en schrijfkop schuift dan in grote snelheid over de roterende schijf heen die de magnetische verschillen vertaalt naar computertaal (1-en en 0-en). Omdat dit mechanisch gebeurt, zit er vertraging in om de informatie te lezen en schrijven. Dit is dan ook de reden dat het opstarten van jouw computer zo ontzettend lang duurt.

Lang leve (letterlijk) SSD!

Een SSD-schijf slaat, leest en schrijft gegevens niet op een roterende schijf maar in geheugenchips op een printplaat. Dit gebeurt door middel van elektrische lading en is om die reden ook zo ontzettend snel. Het werkt hetzelfde als een geheugenstick of SD-kaartje. Doordat het niet ronddraait, is het sneller, stiller, energiezuiniger en wordt het minder warm. Ook zijn trillingen die je vaak in een laptop hebt, door het verplaatsen van het apparaat, niet schadelijk zoals dat wel is met een HDD.

Voordelen SSD
  • Vliegensvlug: supersnel je Macbook of iMac opstarten, omdat de data snel kan worden uitgelezen. Ook zijn bestanden en programma’s sneller te openen en te verplaatsen.
  • Laag in energie: als je Macbook of iMac sneller klaar is met een proces, dan kost het apparaat ook minder energie en dat is weer goed voor de batterij. Met een SSD-schijf kun je dus langer met een gevulde batterij.
  • Heel veel tegelijk: programma’s of persoonlijke documenten die je opent, zijn gelijk beschikbaar zonder wachttijd. Dit is ontzettend handig als je met meerdere programma’s tegelijk moet werken.
  • Heel veilig: doordat er geen draaiende onderdelen meer in een SSD zitten, zijn je gegevens in de meeste gevallen nog veilig na een val en stootschade.

2. Sneller werken met meer werkgeheugen

Werkgeheugen is essentieel voor het snel functioneren van je Macbook of iMac. Het werkgeheugen bewaard gegevens voor de processor. Hoe groter en sneller het werkgeheugen is, hoe korter de processor moet wachten op zijn gegevens. De processor gebruikt dit tijdelijk geheugen om gegevens op te bewaren om snelle berekeningen uit te kunnen voeren. Zodra je grote bestanden opent of je Macbook of iMac grote berekeningen laat uitvoeren, raakt dit geheugen vol. De processor zal keuzes moeten maken wat hij in dit geheugen toelaat, hierdoor wordt het proces vertraagd. Er is ook een grote kans dat het geheugen zo vol raakt, dat de Macbook of iMac vastloopt. Zodra je de computer herstart, zijn de opgeslagen gegevens ook weer van het werkgeheugen. Hierdoor voelt je Macbook of iMac na het herstarten vaak weer sneller. Dus hoe meer werkgeheugen je Macbook of iMac heeft, hoe meer je apparaat zonder te herstarten aan kan.

3. Updaten van besturingssysteem

Wanneer er een nieuwe software-versie uitkomt voor jouw Macbook of iMac kun je ervoor kiezen om een schone installatie te laten uitvoeren door ons in plaats van de update. Ook wanneer je een update hebt gedaan, een SSD-schijf hebt en een vergroot werkgeheugen hebt, kan het  zijn dat er nog steeds vertragingen zijn in het besturingssysteem.

Een schone installatie heeft veel voordelen. Het grootste voordeel is het sneller laten functioneren van het besturingssysteem. Alle oude registers van voorgaande versies worden hierbij namelijk gewist. Na het installeren van de laatste versie van MacOS zetten wij jouw persoonlijke bestanden weer terug, zodat er niets verloren gaat.

4. Vervangen van de batterij

De batterij in jouw Macbook heeft een beperkte levensduur. Hoelang de batterij mee gaat, hangt af van het gebruik en de door jou gekozen instellingen, maar gemiddeld gaat een batterij van een Macbook ongeveer 1400 oplaadcyclussen mee. Hierna vervangen de meeste gebruikers de batterij. Onderweg constant rekening moeten houden met hoeveel procent batterij je nog in jouw Macbook hebt, zonder een mogelijkheid tot laden hebben, is ontzettend vervelend. Als je merkt dat de batterij van je Macbook snel leeg raakt, kunnen wij de batterij snel vervangen.

 

[wpdatatable id=10]