Apple Onafhankelijke Reparatieprovider

Reparatie van alle merken

Uitgebreide analyses

24 maanden garantie

NIEUWS

Jouw telefoon is een bron van bacteriën. 5 tips om het goed schoon te maken!

17/02/2018

Je wil het waarschijnlijk niet weten, maar je geliefde telefoon of tablet is een broeinest van bacteriën. Uit onderzoek is gebleken dat touchscreens van telefoons en tablets gemiddeld 18% meer bacteriën bevatten dan een deur in een openbare toilet. Dat moeten we even bij stil staan toch?

Schoonmaakbedrijf Essity publiceerde op oktober 2017 een onderzoek naar de hygiëne van je telefoon en de uitslag was schrikbarend. Hieronder een paar weetjes uit het onderzoek:

61% van de Nederlanders maakt de telefoon (en dan alleen het scherm) schoon als hij zichtbaar vies is.
69% neemt zijn of haar toestel mee naar het toilet
52% maakt eens per jaar de tablet schoon.

Een smartphone bevat zo’n 18% meer bacteriën dan deuren en doorspoelknoppen van openbare toiletten. En die wassen we dus bijna nooit!

Gemiddeld surfen we tussen 3 tot 5 uur (!) per dag op onze telefoon en tablet. De meeste bacteriën komen van onze handen op onze apparaten. Gemiddeld zit er op een telefoon 17.000 bacteriën. Dit geliefde apparaat gaat mee naar bed, stoppen we in de broekzak en houden we tegen het gezicht aan. Dit is natuurlijk vragen om problemen. Oke, tijd voor goed schoonmaken, hoe doen we dat?

Stap 1: Verwijder eerst zand en stofjes.

Verwijder een eventuele case van je toestel. Blaas zoveel mogelijk van het toestel en haal met een stuk keukenpapier zandkorrels en stof weg. Pak een paperclip, buig een uiteinde recht in plak hier een stukje plakband overheen. Met dat uiteinde kun je de oplader en koptelefoonaansluiting textielpluis, stof en zand uithalen. Wees voorzichtig en zorg dat je niets beschadigd. Durf je dit niet zelf? Kom dan even langs bij ons in de winkel en wij halen het er voor je uit.

Stap 2: Gebruik een microvezel doekje en een druppeltje water

Indien je stap 1 hebt gevolgd en alle zandkorreltjes hebt verwijderd kun je met een druppeltje water op een microvezeldoekje het scherm in een cirkelende beweging schoonpoetsen. Helaas verwijder je hiermee de meeste bacteriën niet.

Gebruik geen alchohol! Het gebruik van alcohol is niet goed voor de bovenste laag van je scherm. Het dood de bacteriën wel maar zorgt ervoor dat de vingerafdrukwerende oleofobe (vetafstotende) coating van je toestel af wordt gepoetst.

Whoosh is een goedje uit amerika die we vorig jaar op de IFA beurs in Berlijn zijn tegengekomen. Dit product is niet chemisch en tast de bovenste laag niet aan. Apple gebruiken dit product in hun stores om toestellen schoon te maken die zijn gebruikt door klanten. Bij dit flacon zit ook een microvezeldoekje om het toestel te reinigen.

Dit product is bij ons in de winkel te koop of via onze webshop.

Stap 3: Volledige schoonmaakbeurt door Setso

Mocht je alle rooster voor de oorspeaker, luidspreker, microfoons schoongemaakt hebben? Kom dan langs bij ons in de winkel voor een grote schoonmaak. We verwijderen hierbij ook stof uit de binnenkant van het toestel en uit de laadconnector van je toestel. Als laatst geven we het toestel een schoonmaak beurt met het middel Whoosh.

 

Meer nieuws