Oeps, je hebt je iPhone laten vallen en je scherm ligt in duizend stukken. Dat is knap balen! Je bent tijdelijk niet bereikbaar, je moet je iPhone laten repareren en je weet dat je daar ook nog een aardig bedrag voor kwijt bent. Wat nu? Ga je voor je iPhone 4, 5 of 6 reparatie naar een winkel die het ‘goedkoop’ voor je kan fixen? Of kies je voor garantie? Om een goede keuze te maken leggen wij uit wat de verschillen zijn voor het vervangen van een scherm per model.

 

In de basis is vervanging van een iPhone scherm voor ieder model gelijk. Hiervoor doorlopen we namelijk de volgende stappen:

  • Als eerst wordt het oude scherm verwijderd
  • Het scherm wordt gescheiden van het displaypaneel
  • Vervolgens wordt het scherm vervangen van de de iPhone
  • De iPhone wordt opnieuw gemonteerd en alle schroeven draaien we correct dicht
  • Als laatste wordt de iPhone gesloten

 

Welke gereedschap gebruiken we hiervoor?

  • Een schroevendraaier
  • Een zwarte plastic Spudger
  • ESD veilige pincet
  • 5 punt schroeven draaier voor iPhone

 

iPhone 4 scherm

Een iPhone 4 scherm is voordeliger in aanschaf en in reparatie aangezien het scherm kleiner is en ook dikker. Dit komt door het feit dan de iPhone 4 een gescheiden touch digitizer hebben. Het fixen van een iPhone 4 scherm gaat dan ook beduidend sneller.

 

iPhone 5 scherm

Het model van iPhone 5 is een slag groter in formaat dan de iPhone 4 waardoor het materiaal iets duurder is in aanschaf. Daarnaast ziet het scherm er anders uit door de posities van de front camera.

 

iPhone 6 scherm

En dan hebben we de iPhone 6 welke direct al een andere telefoon is. Qua design is de telefoon een stuk groter, namelijk 138,1 x 67 x 6,9 mm en is hij ook meer rond afgewerkt. Door het formaat is de iPhone wel iets zwaarder. Het scherm is net als de telefoon qua formaat een stuk groter en is het scherm aan de uiteinden iets afgerond. De prijs voor een iPhone 6 scherm ligt hoger dan een iPhone 5 scherm.

 

Prijzen voor iPhone 4, 5 en 6 scherm reparatie of vervangen

Wat kost het nu eigenlijk om een nieuwe scherm aan te laten brengen voor je iPhone? Bij Setso zijn we transparant met onze werkzaamheden en prijzen. We werken uitsluitend met originele onderdelen en garanderen onze kwaliteit. Voor meer informatie over onze tarieven bezoek je de pagina: reparatie prijzen.