Apple Onafhankelijke Reparatieprovider

Reparatie van alle merken

Uitgebreide analyses

24 maanden garantie

NIEUWS

Apple heeft 200 miljoen opgehaald met (PRODUCT)RED

10/11/2018

Apple heeft al 200 miljoen dollar opgehaald met de verkoop van (PRODUCT)RED producten in de strijd tegen AIDS.

Apple maakte vandaag wat meer info bekend over de hoeveelheid geld die met (RED) is opgehaald. In totaal is er meer dan 600 miljoen dollar gedoneerd en een groot deel daarvan is afkomstig van Apple-klanten. Het geld wordt gebruikt voor de strijd tegen AIDS in Afrika. Apple verkoopt een groot aantal (PRODUCT)RED producten, waaronder iPhones, hoesjes en horlogebandjes. Een deel van de opbrengst gaat naar het goede doel. Om die geldstroom een gezicht te geven vertelt Apple nu in een persbericht over de HIV-positieve zorgverleners die in Afrika aan de slag zijn, dankzij geld van het Global Fund.

Zo heeft het Global Fund duizenden vestigingen in Kenia en zeven andere landen gevestigd in het gebied ten zuiden van de Safari. Het is gelukt om grote impact te hebben op de verdere verspreiding van de ziekte. In 2017 waren er 53.000 gevallen van HIV in Kenia, terwijl dat in 2000 veel erger was. Toen was 9,3% van de volwassenen in Kenia HIV-positief. Nu is dat 4,8 procent.

Dit is te danken aan verbeterde toegang tot HIV-behandelingen, waardoor 17,5 miljoen mensen levensreddende behandelingen konden krijgen op het moment dat de diagnose werd gesteld.

Wil je meer weten, dan kun je verder lezen in het uitgebreide bericht op de website van Apple.

Wil je je steun betuigen dan kun je een rode iPhone XR kopen of kiezen voor het rode (PRODUCT)RED Apple Watch-bandje, dat sinds kort als sport loop in de winkel ligt. Let er wel op dat die niet zo dieprood gekleurd is als de meeste andere producten.

Verder zullen veel Apple Stores een rood logo krijgen om aandacht te vragen voor AIDS en zal bij elke Apple Pay-aankoop 1 dollar worden gedoneerd, in de periode van 1 tot en met 7 december. Je kunt er dus niet omheen als je de komende dagen naar de Apple Store of de Apple-website gaat.

Via: icuture.nl

Meer nieuws