Apple Onafhankelijke Reparatieprovider

Reparatie van alle merken

Uitgebreide analyses

24 maanden garantie

NIEUWS

Apple verving 11 miljoen iPhone-batterijen in 2018

03/01/2019

Het is geen geheim meer. De verkoopcijfers van de iPhone zijn in het laatste kwartaal van 2018 lager dan verwacht. In een brief noemde CEO Tim Cook niet alleen problemen in China, maar ook gebruikers die hun accu voor een verlaagde prijs hebben laten vervangen.

Hoe groot de impact van het batterij-vervangingsprogramma precies was, wisten we echter niet. Nu is er wel een cijfer. De accu van maar liefst 11 miljoen iPhones werd in 2018 vervangen. In een normaal jaar zouden dat 1 tot 2 miljoen exemplaren zijn.

Impact batterij-vervangingsprogramma iPhone

Apple-CEO Tim Cook deelde dit cijfer tijdens een meeting met Apple-medewerkers. Een van de medewerkers heeft het doorgespeeld naar het blog Daring Fireball.

Tot en met 31 december 2018 was het mogelijk om de accu van een iPhone 6 of nieuwer voor € 29,- in plaats van € 89,- te laten vervangen. Dit speciale vervangingsprogramma werd opgezet nadat bekend werd dat een versleten accu zorgt voor een trage werking. Apple deed dit naar eigen zeggen met de beste bedoelingen, namelijk de levensduur van versleten accu’s verlengen. Consumenten waren echter not amused en Apple moest zich verontschuldigen voor het gebrek aan transparantie.

iphone accu

Hoeveel impact het programma voor vervanging van de iPhone-batterij precies heeft gehad, blijft onduidelijk. Een aantal consumenten zal ongetwijfeld gekozen hebben om een nieuwe accu te nemen en het nog een jaartje met hun oude toestel uit te zitten.

Auteur: Raymon Mens – Bron: Onemorething.nl

Bij Setso kost dit €49,- inclusief btw en montage, natuurlijk origineel vervangen. Boek een monteur

Meer nieuws